! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Emma Ahlberg Ek ger upprättelse åt förbisedd spelman

3 okt 2018

I nya numret av Lira pratar vi med fiolspelmannen Emma Ahlberg Ek om hennes utforskande av föregångaren Hillevi Öberg – vilket blev till både en föreställning och den nu aktuella skivan Hillevi.

I artikeln berättar Emma Ehlberg Ek bland annat:

– Jag komponerade i takt med att jag fick veta mer om hennes liv. Jag blev väldigt inspirerad av hur hon tog sig fram som ung kvinna i en tuff bransch. Hon verkade ha en kämpaglöd som jag själv kände när jag var yngre, att jag ska minsann visa dem att jag kan!

– Det har gett mitt musikerskap en riktning och är ett riktigt hjärteprojekt.

I morgon torsdag är det en första releasekonsert på Stallet i Stockholm och på fredag är det dags för samma sak på både Emmas och Hillevis hemmaplan Sundsvall, närmare bestämt Sveateatern.

Föreställningen Hyllning till Hillevi har spelats sporadiskt de senaste åren och planen är en större, landsomfattande turné 2019. En första singel går att lyssna på nedan, hela albumet släpps på fredag.

 

Annonser