! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Brittiske saxofonisten Tony Kofi spelar med Ola Åkerman och Mathias Landæus Trio på Underground i kväll onsdag.

Ellington-tema med Tony Kofi inleder säsongen på Underground

19 sep 2018

Långköraren Klubb Underground på Mejeriet i Lund drar i kväll igång sin vi-vet-inte-längre-vilken säsong i ordningen, och det med en spännande tillfällig kvintett frontad av förutom klubbvärden Mathias Landæus själv vid pianotm även Ola Åkerman på trombon och den brittiske altsaxofonisten Tony Kofi – som spelat med akter som US-3, Donald Byrd, Abdullah Ibrahim, Macy Gray och Ornette Coleman.

Temat för kvällen är Duke Ellington, och vi utlovas musik som är ”rakt på sak och okonstlad, men med ett högst modernt tilltal”.

Hösten på Underground blir lite annorlunda än brukligt – lite glesare mellan datumen men i gengäld fylligare program, flera gånger något av dubbelkonserter med olika musiker i de båda seten och dessutom inbjudna dj:er som vänder plattor i pauserna, ”allt för klubbgästens jazzfullkomliga helkväll” som Mathias Landæus hälsar, och fortsätter:

– Detta grepp är tänkt att fördjupa upplevelsen, och skapa just de där spännande kontrasterna och unika musikmötena för lyssnaren. Förhoppningsvis skall det också inspirera musikerna att plocka fram sitt allra bästa och kreativa modus. Kanske skapas kopplingar mellan seten, vem vet? Det är hur som helst riggat för inspiration och dynamik.

Hela programmet finner du här.

PL

Annonser