Redaktionsbloggen

Bild: Elias Gammelgård / Fredrik Gille

Duokonserter på rad i höst

22 sep 2021

Att göra musik helt solo blev av naturliga skäl något av pandemins primära soundtrack, och när vi nu lite försiktigt öppnar musikscenerna igen så är det förstås duoformatet som ligger närmast till hands. Vilket arrangören Reorient tagit fasta på med en konsertserie nu i höst på Rönnells i Stockholm, som till merparten består av just duokonstellationer.

Imorgon torsdag är det dags för det alldeles nya formeringen Nadin Al Khalidi och Cassius Lambert. Eller, helt ny är den förstås inte – de hörs båda två i kvintetten Tarabband, men det här ska ändå bli något helt annat i mötet mellan den irakiskfödda sångerskan och saz med mera-spelaren Al Khalidi och den mångsidige elbasisten Lambert.

Bekant sedan tidigare är duon med blåsaren Anders Hagberg och organisten Johannes Landgren som går på upptäcktsfärd i ett gränsland mellan jazz, folk- och kammarmusik. 7 oktober kommer de till Rönnells.

28 oktober är det dags för mer gränsöverskridande när sångaren Rostam Mirlashari möter nyckelharpisten Erik Rydvall, som ska framföra folksånger från Mirlasharis Baluchistan.

Och den 11 november blir det möte över kulturgränser av ett ytterligare annat slag när den franske jazzpianisten Olivier Hutman bjuder upp still strängfest tillsammans med koraspelaren Lamine Cissokho.

Läs mer på Reorients hemsida.

Patrik Lindgren

Annonser