Redaktionsbloggen

Ellas Kapell festivalspelar på Reimersholme. Bild: Elvira Glänte

Dubbelt upp med jazzfester i huvudstaden i veckan

27 apr 2022

Lira-redaktionen jobbar för fullt med materialet till sommaren festivalspecial i sommarnumret av Lira, men festivalsäsongen är ju redan i viss blom – och i dagarna vankas det jazzfest dubbelt upp i Stockholm.

I dag onsdag inleds en fem dagar lång jazzserie på Reimersholme Hotel – i arrangemang av skivbolaget PB7, som drivs av kontrabasisten Patrik Boman.

PB7 & Reimersholme Hotel International Jazz Festival som är dess fullödiga namn har en viss italiensk dragning, med namn som pianisten Antonio Ciacca och gitarristen Lucio Ferrara. Den senare möter vi i konstellationen Italian Groove som även rymmer svenskarna Per Texas Johansson, Carl Orrje och Patrik Boman själv.

Antonio Ciacca kommer med en kvartett som rymmer amerikanske tenoristen Rick Margitza och även bjuder in svenska trumpetar-stjärnskottet Linnea Jonsson.

Under dagarna spelar också Lovisa Jennervalls kvartett Ellas Kapell, Frida Öhrn & The Blue Sounds samt altsaxofonisten Amanda Sedgwick i duo med Björn Lundén på kontrabas. Allt detta på Reimersholme Hotel alltså.

Parallellt med detta anordnar musikkollektivet Haphazard festival på torsdag och fredag på Rönnells Antikvariat.
Första dagen blir det releasekonsert för det nya albumet U act like ur ok, med gruppen Honeywolf, som delar kvällen med trion Red House Tapes.

Fredagen bjuder på två konserter. Den ena med en ny snart skivaktuell kvintett ledd av Emil Strandberg, den andra med gitarristen Kasper Agnas i centrum: nya egna kompositioner i diverse sättningar.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser