! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nej, just Graham Nash kommer INTE i sommar, hans spelning flyttas till 2021, men det blir en bantad upplaga av visfestivalen även i sommar.

Det blir en visfestival i Västervik – för hjältarna inom vården

19 maj 2020

Att covid-19 orsakar kaos på livemusikens område är vi alla varse. En aktör som dock kommer att genomföra sitt evenemang i år, om än något strömlinjeformat, är den 55:e Visfestivalen i Västervik.

Torsdag 9 och fredag 10 juli brakar det loss; ”alltid vecka 28 sedan 1966.” Den stora skillnaden är att det i år endast är vård- och omsorgspersonal i publiken. Vi vanliga dödliga får följa festivalen på webben via en gratis ström.

– I dessa tider är det extra viktigt med musik och kultur. Därför väljer vi att gratis strömma ut festivalen till alla som vill se och höra, meddelar festivalledningen.

Restriktioner och regler gör dock att festivalen inte kan släppa in biljettinnehavarna. I deras ställe överlämnas de få publikplatser som finns till personal som arbetar inom vård och omsorg i Västerviks kommun.

Ett nytt artistprogram som ersätter det tidigare meddelade kommer att släppas inom kort. Redan köpta biljetter kan användas 2021, alternativt återlösas. Nästa års festival hålls 15-17 juli och Graham Nash, som skulle ha spelat i sommar, är redan bokad.

Annonser