Redaktionsbloggen

Hemmasonen Magnus Lindgren är en av akterna på Jazzfestens galakonsert. Bild: Fredrik Jonsson

Dags till slut för dubbelt framflyttad jazzfest

18 aug 2021

Två gånger har förra årets upplaga av branschträffen Jazzfesten flyttats fram men nu till helgen blir den äntligen av, i Västerås Konserthus den 20-22 augusti.

Fredagen blir något av en upptakt, endast för föranmälda, med middag, mingel och konserter. Lördagsförmiddagen bjuder på ett seminarieprogram medan det på eftermiddagen är premiärdags för det nya inslaget showcases, där sex pigga akter får visa upp sig för branschfolket.

Och det är inga gröngölingar som valts ut, utan väl etablerade akter som anses ha potential att nå ut än bredare och större – däribland Lira-bekantingar som Terese Lien Evenstad Quartet, Svante Söderqvist Trio och William Soovik Grand Finale.

Lördagskvällens stora galakonsert är öppen för vanlig publik och bjuder på musik med exempelvis Magnus Lindgren, Ida Karlsson, Peter Danemo, Ida Sand, Cecilia Persson och Västerås Sinfonietta. Och vid konferenciersmikrofonen ingen mindre än Peter Asplund.

Den intresserade bör nog passa på snart att boka biljett – på onsdagseftermiddagen fanns endast ett mindre antal platser kvar!

Mer om programmet här.

Patrik Lindgren

Annonser