! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Crescendo utsedd till årets jazzklubb 2019

10 apr 2019

Riksförbundet Svensk Jazz delar för tredje gången ut priset årets jazzklubb, och 2019 går det till Musikföreningen Crescendo i Norrköping,

– Det är mycket imponerande att Crescendo funnits i över 60 år. För det krävs nyfikenhet, lyhördhet och en öppenhet för samtidens olika musikaliska uttryck. Allt detta har Crescendo lyckats med. Det är genom denna typ av jazzklubbar där många arbetar ideellt som jazzen lever vidare, säger Gunno Sandahl, ordförande i Svensk Jazz.

Hela motiveringen lyder:
Crescendo, Årets jazzklubb 2019, är mycket bra på att skapa fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar. Här skapas en unik kombination av ungt, modernt och hundraårig tradition i ett brett utbud av internationella, nationella såväl som lokala musikgrupper. Med lyhördhet och ett interagerande publikarbete utvecklas det musikaliska utbudet hela tiden. Balansgången att locka till sig ny publik och samtidigt behålla den gamla har rönt framgångar hos den äldsta jazzklubben i Sverige, 60 år ung och fortfarande under ständig utveckling, Crescendo är ett föredöme att inspireras av. Vi lyfter på hatten och gratulerar.”

Priset kommer att delas ut under Jazzfesten i Ystad.

PL

Annonser