! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Brasilianska Céu på Fasching. Bild: Hélène Lundgren

Brasilianskt med både kyla och sensualitet

14 apr 2019

Céu
Fasching, Stockholm 13 april

Céu betyder himmel på portugisiska och det är mot den dansanta sådana som hon siktar med sin medryckande blandning som vi kan kalla brasiliansk electrojazzbossa. Maria do Céu Whitaker Pocas framgångsrika bana påbörjades i São Paulo där hon kom ur en musikalisk familj där framför allt fadern fick henne att intressera sig för klassisk brasiliansk musik.

_V4A3843webbPå Fasching får vi ett axplock från hela hennes karriär från 2005 och framåt. Hon är en cool och karismatisk sångerska, rösten både sensuell och teknisk och hon bjuder på sig själv med dans och vackra leenden. Hennes fyra medmusikanter på trummor, bas, gitarr och keyboard bär upp låtarna på ett mycket habilt och expressivt sätt och där den sistnämnde står för den största spelglädjen.

En del av låtarna sticker iväg på nästan psykedeliska äventyr innan de fångas upp i electrobossafållan igen, medan andra håller sig i lite stramare tyglar. På slutet får vi en fin cover på Bob Marleys Concrete jungle innan vi åker iväg på slutdansen och inklappningarna.

_V4A3895webbEn nöjd publik denna utsålda kväll, entusiastisk och i mycket blandade åldrar, jublar och applåderar vilt efter varje låt. En fin kväll på den dansanta musikaliska stranden.

text: Magnus Kjellberg
bild: Hélène Lundgren

Annonser