Redaktionsbloggen

Bild: Ralf Rosenberg

Bilder från jazz-Göteborg ställs ut

29 sep 2021

Fotografen Ralf Rosenberg har i många år hängt med sin kamera på Göteborgs jazzklubbar och fångat musiker och ögonblick på bild. Nu har han samlat ett urval fotografier, de flesta från det senaste decenniet, men också några riktigt gamla från 1969 och Nefertitis föregångare Artdur, och ställer ut dessa på Galleri Stilla Bilder på Molinsgatan i centrala Göteborg.

Vi frågade Ralf vilket som är hans favoritspelställe i Göteborg, när det kommer till att plåta jazz.

– Många bilder är tagna vid Bäck Brothers Jazz Tivolis spelningar varannan vecka, De senaste åren på Holy Moly på Andra Långgatan – jag gillar jam-känslan på deras spelningar. Unity Jazz är ett väldigt bra ställe att plåta på grund av den svarta fonden liksom gamla Nefertiti (innan konkursen) också var. Jag gillar ställen där man som publik kommer nära musikerna. När jag plåtar sitter jag oftast still på ett ställe och tar de bilder jag får där jag är, jag kanske flyttar mig en gång eller två.

Vernissage blir det på lördag den 2 oktober och utställningen pågår till den 17 oktober.

På bilden ovan ser vi sångerskan Johanna Hjort just på en av Bäck Brothers Jazz Tivolis kvällar på Holy Moly.

PL

Annonser