! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Mette Rasmussen kommer till Liseberg och Jazz är farligt! med en unik kvintett bestående av två trumslagare och två basister, förutom henne själv på saxofon.

Både snäll och farlig jazz bland kaniner och karuseller

13 aug 2018

Jazz på Liseberg har blivit en populär tradition som en del av Göteborgs årliga kulturkalas. Och spektrat är brett: ena dagen swing och dixie med klarinettisten Ken Peplowski, nästa punkfunkjazz med JH3, utläst Jari Haapalainen Trio, med huvudpersonen på trummor bakom Per ”Texas” Johansson på saxofon och Daniel Bingert på elbas.

För att inte tala om Elena Wolays hjärteprojekt Jazz är farligt! som år efter år faktiskt mer tycks förtjusa än chocka nöjesparkens bessökare.

Nu på onsdag väntar en brokig attack med frijazzslagverkarikonen Sven-Åke Johansson, undergroundbandet Njurmännen förstärkta av poeten UKON, Träden (f d Träd Gräs och Stenar), danska saxofonisten Mette Rasmussen (bilden ovan) och så sist men inte minst det amerikanska queera afropunkbandet Fuck U Pay Us som vi ärligt inte alls vet vad vi kan vänta oss av – mer än vad Elena själv skriver: ”Fuck u pay us varken är jazz eller punk eller punkjazz, de är heller inte underhållning de är urkraft”.

Annonser