Redaktionsbloggen

Liten justering av Liras aktuella omslag ...

Avboka eller avvakta?

13 jan 2022

När vi skrev dit vårt klatschiga ”Äntligen!” på framsidan av Liras vinternummer trodde vi verkligen att vi var igenom det värsta. Att livescenerna skulle kunna hållas öppna, även om pandemin inte var helt över.

Sen kom omikron och nu är det som alla vet dags igen – livebranschen måste ta ett nytt, segt kliv bakåt, om än förhoppningsvis mer tillfälligt den här gången.

Victoriateatern i Malmö meddelade igår att de håller helt stängt januari och februari, och skriver i ett utskick att ”Vår uppfattning är att det inte är möjligt att kombinera fortsatt verksamhet och samtidigt uppfylla kraven för att ta ett samhällsansvar; varken praktiskt, ekonomiskt eller ur smittskydds- och arbetsmiljöperspektiv.”

Fasching och Stallet i Stockholm kör tills vidare på, fast med enbart sittande publik i begränsat antal, avstånd mellan sällskap och vaccinationsbevis, liksom många andra mindre aktörer i nuläget, som jazzföreningen Nefertiti och Unity Jazz i Göteborg och Glenn Miller Café i Stockholm.

Också Umefolk räknar med att kunna genomföra sitt nysläppta festivalprogram den 24-27 februari som planerat, men säljer inga festivalpass utan enbart platsbiljetter till de enskilda konserterna.

Den ambitiösa nyheten Vinterjazzen, som skulle genomföras i Uppsala den 29 januari (och vi skrev om här), har dock ställts in.

Också en del andra spelningar de närmaste veckorna har avblåsts, som Merit Hemmingson på Pustervik i Göteborg och det är förstås ingen högoddsare att en rad internationella gästspel kommar att bokas av den närmaste tiden. Men i övrigt tycks de flesta aktörer avvakta och invänta utvecklingen och nya direktiv.

PL


Fler recensioner

Annonser