! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Årets sista Palmarum

26 okt 2016

Palmarum tar farväl av säsongen redan den 28 oktober. Då intas scengolvet i Palmhuset i göteborgska Trädgårdsföreningen av Soil Collectors.

Passande gruppnamn, passande musik. Soil Collectors består av fyra improvisatörer som skapar en musik där schamansk blues, pop och elektronik möts. Soil Collectors är influerade av skandinavisk körtradition, ruffig blues, sotig electronica och uråldriga musikkulturer. Bandet experimenterar med röster och rytmer och drar sig inte för att smutsa ner sina händer när de gör musiken. Precis som namnet antyder alltså.

Soil Collectors är en minst sagt genreblind kvartett som har skapat många olika saker. De har gjort kortfilm, de har producerat musikvideos i miljöer som skiftar från öknar till fjälltoppar. Under en performance i en gruva spelade de spritt språngande nakna. Samarbeten har gjorts med såväl rörelsekonstnärer som visuella artister. Exakt vad som sker under Palmarum återstår att se. Klart är dock att inträdet är fritt, som vanligt.

Till årets album Tay-tay Leet’-Kah lah har Soil Collectors låtit sig inspireras av legender och myter från diverse folkslag, som inuiterna på Grönland och ursprungsbefolkningen i Mexiko. I Soil Collectors ingår Hannah Tolf (röst), Jonathan Albrektson (synt), Isabel Sörling (röst) och Martin Öhman (trummor).

Timo Kangas

Annonser