! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Angélique Kidjo turnerar med musik av Talking Heads

9 mar 2017

Afropop-stjärnan Angélique Kidjo åker ut på turné. Med hennes egen version av Remain in light, Talking Heads banbrytande album från 1980.

Remain in light släpptes i oktober 1980 och var Talking Heads fjärde album. Tillsammans med producenten Brian Eno lät gruppen afrikansk polyrytmik, funk, loopar och samplingar forma musiken.

Angélique Kidjos version av Remain in light har premiär 5 maj i Carnegie Hall i New York City. På scen står då ett ”all-star band” och hemliga gästartister. Sedan åker showen ut på vägarna, bland annat till Bonnaroo-festivalen 8 juni, men även på en ännu icke offentliggjord världsturné. En fullängdsskiva med Angélique Kidjos tolkning av Talking Heads album är också på gång, med oklart releasedatum.

– Precis som Remain light var influerad av musiken från min kontinent, vill jag betala tillbaka för hyllningen och skapa min egen afrikanska tolkning av Talking Heads sånger. Vi vet alla att rockmusiken kom ur bluesen och därmed från Afrika. Nu är det dags att föra rocken tillbaka till Afrika, sammankoppla våra sinnen och föra alla våra ljud till en ny nivå av fördelning och förståelse, säger Angélique Kidjo i ett meddelande.

Timo Kangas

Annonser