Redaktionsbloggen

True Strays bland publiken på Rootsy Summer Fest. Bild: Pierre Eriksson

Americanan intar Hwitans trädgård i Falkenberg

20 aug 2022

Den ambitiösa americanafestivalen Rootsy Summer Fest kickade igång på fredagseftermiddagen (19/8). Under tre dagar kommer 22 akter från USA, Storbritannien, Sverige samt Frankrike att underhålla i Hwitans trädgård i Falkenberg.

Den som har förkärlek till ensamma artister som kompar sig själva på en gitarr fick sitt behov stillat under fredagen. ZG Smith (som var något av dagens huvudperson när han dessutom gjorde ett spontant inhopp hos Anna Tivel samt fanns med i kompbandet bakom Devon Gilfillian – och hade dagens mest färgglada outfit), Theo Lawrence och Jeffrey Martin gjorde alla en gedigen insats, men det var onekligen Anna Tivel och Amythyst Kiah som stod ut bland kvällens soloartister. Två ytterligheter, där Tivel står för det innerligt finstämda och Kiahs magnifika kraft är svår att värja sig mot, men som har det gemensamt att de är fenomenala låtskrivare och berättare.

Sarah Shook & the Disarmers gav publiken en rejäl omgång av punk-country medan True Strays bjöd på svängig bluesrock. Kvällen avslutades med Devon Gilfillian som med ett tajt kompband levererade soul och blues som värmde i småregnet.

Festivalen fortsätter under lördagen och söndagen, med bland andra Kayla Ray, Bonnie Bishop, Eilen Jewell, David Ritschard, Katie Pruitt, Whitney Rose, The Heavy Heavy & och Jesper Lindell Band.

Mer info finns här.

Text och bilder: Pierre Eriksson

Amythyst Kiah.
Anna Tivel & ZG Smith
Anna Tivel.
Devon Gilfillian.
Publik i Hwitans Trädgård.
.Sarah Shook.
Sarah Shook.
Theo Lawrence.
ZG Smith.

Annonser