Skivrecension

Game changer
Country & Vinterviken

Jim Lauderdale

Game changer

Skivbolag: Sky Crunch Records
Format: CD/LP/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Nashvilleveteranen Jim Lauderdale letar sig tillbaka till soundet från 1960-talets twangy country. Det låter extremt mycket arketypisk country om ikonens nya album Game changer; enligt uppgift hans 35:e fullängdare. 

Jim Lauderdale är född i North Carolina, så det vintage-ljudande kompet får en sydstatsdialektal sångröst över toppen. Igenkännandefaktorn är hög. Albumtiteln till trots uppfinner Lauderdale inte hjulet på nytt, men vad gör det när kärran rör sig framåt med sådan grace och pondus. 

”Keep it real”, sjunger han på en av låtarna. Jo, nog känns detta äkta, trots textrader som “Let’s pretend that we’re not pretending this is true”. ”I’ve got a wishbone where my backbone oughta be”, ljuder det i en annan småklurig låttext. Just den där typen av countryballad som omedelbart låter som en gammal klassiker, med George Jones eller så.

En skiva som låter som om den existerat i decennier redan. ”Let’s make some memories”, som Jim Lauderdale sjunger under en av skivans allra finaste stunder. 


Fler recensioner

Annonser