! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Nya och gamla favoriter på Liras spellista

29 maj 2019

Vi rivstartar med en ny Lirafavorit i form av Kumbia Boruka, ett mexikanskt band centrerat kring dragspelaren Hernan Corté från Monterrey som lärde sig gebitet från cumbialegenden Celso Piña. Deras nya skiva är en ljuvligt uppdaterad cumbia-mix som minner om Manu Chaos bästa stunder!

Vi fortsätter med en annan favorit som vi porträtterade i Lira häromåret, Tyler Childers vars nya singel är en härlig sak pådriven av banjo, orgel och fiol.

Dansk-svenska folkcombon Tailcoat tar ner intensiteten lite i den fina Havsgusens march.

Norska singer-songwritern Louien gjorde ett fint showcase på Nordic Folk Alliance senast och kommer med sitt debutalbum i september – men nu släpps smakprovet The fool.

Bakom namnet MA Rouf finner vi finsk-iransk-kurdiske tamburspelaren Markuf Majidi som under detta alias gör jazz med smaker från Mellanöstern.

Bandet Azmari är en helt ny bekantskap, ett gäng från Bryssel som liksom nyssnämnda mixar jazztoner med mellanöstliga och även etiopiska – och jo, visst går tankarna lite till Goran Kajfes mäktiga Arkestra?

Slutligen pustar vi ut tillsammans med skivdebuterande Clara Fornander vars ep Layers bjuder på fyra vokaljazznummer med modern touch, framförda av bland andra Britta Virves på piano och Mattias Olofsson på gitarr.

Patrik Lindgren

 

Annonser