! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countryrock

Kent Norberg

Skyll på mig

Skivbolag: Adore Music
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 jul 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Kent Norberg från Sator (och Nisse Hellbergs nya garagerockband Bo-Dogs, för den delen – ja, till och med det brittiska punkpopbandet The Boys) ger sig ut i americanaland på sitt första soloalbum. Ett lyckat svenskspråkigt countryrockalbum med raka men stundom underfundiga låttexter. Lite som om Alf Robertson vuxit upp med Gram Parsons och Wilco på skivspelaren.
Just Wilco har Kent Norberg också översatt till svenska där Passenger side blir Passagerarplats och Norbergs textalias blivit av med körkortet. Snygga översättningar av Gillian Welchs Back in time och Nick Lowes A better man visar vad Norberg går för.
Även det egna materialet imponerar starkt. Första spåret att sippra ut, Lika vacker som dagen är lång, sätter sig snabbt. Tvillingbror har en smart textidé om vem som egentligen gör alla dumheter som textens protagonist får skulden för.
Skyll på mig, är albumtiteln. Här finns inget att behöva ta skulden för, Kent Norberg. Din röst har mognat, i synnerhet live övertygar den om att det går att sjunga country-ish musik på svenska och övertyga. Kompet på skivan går inte heller av för hackor, med herrar som Per Flamman Westling på gitarr, Bengan Blomgren från Nationalteatern på gitarr, Nikke Ström från samma band på bas, Gunnar Frick (trollkarl bakom Ray Davies m fl) på pedal steel och Fabian Kallerdahl på elpiano och orgel.

-->

Annonser