! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Doug Seegers

Going down to the river

Skivbolag: Lionheart/Universal
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 9 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ni vet hur det här startade. Jill Johnson och Magnus Carlson ”hittar” en sångare och låtskrivare på gatan i Nashville. Han sjunger sig in under huden på tv-tittarna i Jills veranda och snart har en ny karriär tagit fart. Låten Going down to the river hamnar i topp på Itunes-listan i Sverige och naturligtvis bör det komma ett uppföljande album med Doug Seegers.
Studiotid bokas i Nashville. Will Kimbrough anlitas som producent. Musiker från Emmylou Harris-sammanhang anlitas, inklusive Al Perkins på pedal steel. Som grädde på moset gästar Emmylou och Buddy Miller studion och sjunger in duetter.
Den senare har Doug Seegers faktiskt varit bandkamrat till på 1970-talet – googlade jag redan fram i början av tv-programmet – innan Seegers hamnade i det verkligt hårda livet, i missbruk och slutligen på gatan. Det är ett fint och ömsint återseende i studion, i en version av Hank Williams gamla There’ll be no teardrops tonight, och i cd-häftets omslagstext av Buddy Miller.
Emmylou Harris repriserar sin gamla legendariska duett med Gram Parsons, som hon sjöng in med Den Heta Burriton redan 1973. Det är naturligtvis svårt att överträffa en sådan inspelning, men Doug och Emmylou gör en hedervärd insats.
Resten av skivan består av Doug Seegers egna kompositioner. Det är en lite lågmäld stil, inte helt olikt Willie Nelson. Materialet håller inte riktigt samma styrka som titelspåret, det känns aningen anonymt. Kanske skulle de ha jobbat lite mer med att få till en helgjuten helhet? Till de lysande undantagen hör Angie’s song, en gripande sak om Seegers fängslade flickvän.
Doug Seegers stämma och låtar är präglade av det hårda livet, och musiken är både vacker och vanlig. Gott så. För det är förstås fint att se människor få en andra chans i livet. Hoppas nu att Doug Seegers får en tredje chans också.

-->

Annonser