! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Per Texas Johansson i en helt ny duo

9 jan 2017

Per Texas Johansson mötte parisaren Julien Desprez när de båda turnerade med Fire! Orchestra i somras. Tanken väcktes om att fortsätta spela tillsammans som en duo, och nu blir den realitet. Julien Desprez reser till Stockholm för att göra en duoinspelning men även en konsert på Rönnells 18 januari.

Julien Desprez grundade 2008 Collectif COAX, med Benjamin Flament och Yann Joussein. Desprez har samarbetat med band och artister som Mats Gustafsson, Irène, Radiation 10, Q, DDJ, Louis Sclavis och Noel Akchoté. Han har även vunnit priset Jazz à la Défense flera gånger.

Per Texas Johansson känner vi såklart som en av de stora förmågorna inom nutida svensk jazz på 1990-talet. En hejare på tenorsaxofon och klarinett som lämnade jazzens scener för att satsa på en karriär som narkossköterska. I fjol släpptes comebackalbumet De långa rulltrapporna i Flemingsberg. Lira skrev om en skiva med ”uteslutande egenkomponerad musik, med mognadens pondus och med den musikaliska lekfullheten i skön kontrast mot densamma.”

Timo Kangas

https://www.facebook.com/events/304275496637479/

Annonser