! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jubileumskonsert med Khala Uma i Ystad på lördag

4 dec 2013

I Ystad på lördag hålls en matinékonsert i latinamerikanskt tecken när musikgruppen Khala Uma firar 25 år. Den flitigt framträdande gruppen, som spelar musik från Bolivia, Ecuador och Peru, har genom åren bjudit på runt 3 000 konserter, evenemang och musikteaterföreställningar för både barn och vuxna, och har även engagerat sig djupt i allehanda solidaritetsarbete för Bolivia. 2008 startade gruppen stödföreningen Cura Cultura som arbetar nära med Aymaraindianerna som bor runt Titicacasjön i Anderna.

Khala Uma består av Gitte Pålsson, Ceasar Salazar och Tania Wayra, som alla sjunger och spelar på traditionella musikinstrument från Bolivia, samt Carl Jönsson på mandolin. Förutom Khala Uma framträder även dessa artister i andra konstellationer, plus att det utlovas ett par celebra gästspel.

Allt överskott från konserten, som äger rum på Ystads teater, går helt till Cura Cultura. Lira finns med på ett litet hörn med möjlighet att ta ett prova på-erbjudande och samtidigt bidra till nämnda stödförening.

Mer info här!

-->

Annonser