! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Personliga berättelser Lira Gillar

Phillip Henry & Hannah Martin

Watershed

Skivbolag: Dragonfly Roots
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 5 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med en bakgrundshistoria som går från gatumusiker till Bästa duo i BBC Radio 2 Folk Awards 2014, har Phillip Henry (dobro, munspel, gitarrer och sång) och Hannah Martin (sång, fioler och banjo) nått fram till sitt tredje album.
Watershed är en personlig, vacker och ofta rörande samling sånger om beslut och förändring, med teman som barndom, saknad, att leva i nuet och inkluderar en inblick i Henrys familjehistoria och en politisk kommentar mot partiet UKIP:s syn på samkönade äktenskap.
Arrangemangen är effektiva, stämningsfulla och varierade; beslutet att bilda grupp med Matt Downer (ståbas) och James Taylor (trummor) är en starkt bidragande faktor. Musiken går mycket i moll, och man har en tydlig förkärlek för country och americana. Martin har en ljuvlig, ofta vemodig ton i fiolen och ett härligt flyt i stråken och multi-instrumentalisten Henry imponerar med ymnig gitarr, stämningsskapande dobro och maffigt munspel på titelspåret.
Huvudsångare Martins röst ligger stil- och stämningsmässigt väldigt nära en ung June Tabor, vilket är tydligast på titelspåret och a cappellan January – två spår som tillsammans Foundling och den poppigare London är skivans höjdpunkter. Henry sjunger bara på en sång. I jämförelse har han en betydligt ljusare stämma, som en folkligare Jackson Browne. Den saknar något av Martins styrka, men är likafullt både varm och empatisk. Och deras stämsång går inte av för hackor.

Annonser