! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Uppföljare.

Doug Seegers

Walking on the edge of the world

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 15 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För två år sedan upprättade Nashville-hobon Doug Seegers en musikalisk luftbro mellan Sverige och Music City; med Going down to the river rörde Mr Seegers igång ett närmast Snoddas-vansinne i landet av mjölk och dansband. Nu återkommer Seegers med nio egna och tre utifrån kommande låtar, på en skiva med americana-adel som Buddy Miller och Emmylou Harris i en bred bukett stilar.
Walking on the edge of the world är liksom Going down to the river producerad av Will Kimbrough omgiven av Emmylou Harris gamla band Red Dirt Boys, kompletterade med bland andra Gram Parsons lap-steel-spelare Al Perkins. Det finns en rad starka låtar, ingen monster-hit men titellåten blir med all säkerhet radio.
Med Emmylou Harris gör Seegers Carter Family-låten Far banks of Jordan. Harris och Seegers tolkning skäms inte för sig men lyfter inte som förra skivans Seegers/Harris-duett: Gram Parsons She.
Bästa duetten på Walking on the edge of the world är Seegers egen From here to the blues tillsammans med Elizabeth Cook som sjunger med ett kort känsligt vibrato som en ung Dolly Parton.
Seegers gospelrökare Will you take the hand of Jesus finns inspelad i en version på Buddy Millers kryssningsplatta Cayama sessions at Sea. Till sjöss bär Jesus en omisskännlig doft av cajun, på nya skivan drar den åt bluegrass med distinkt Doc Watson-spel av Bobby Williams och fin fiddle och mandolin av Matt Combs.
Seegers avslutar ensam med Don’t laugh at me, en låt som han hade för vana att göra under förra årets turné. Den är stark på plattan men ruckar inte på det faktum att den bör höras live och i sommar ges alla chanser att möta denna ärrade Lonely Drifter, begåvad med en alldeles egen röst.

Annonser