! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Finstämd countryrock

Vagabond Ways

Vagabond Ways

Skivbolag: Vacaloca Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 14 apr 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Innan jag recenserar denna skiva behöver jag nog redogöra för min smak. Jag gillar det som tangerar gränser för det smaklösa. Med andra ord gillar jag amerikansk fulkultur såsom wrestling, tecknade serier och redneck-country.
Vagabond Ways är ett svenskt folk- och countryrockband från Stockholm. Det består av Totte Bergström, Christer Jonasson, Basse Wickman, Patricio Cabezas och Niklas Lindström. Totte Bergström skivdebuterade redan 1969 med bluegrassgruppen Country Express. Christer Jonasson bildade visgruppen FJK 1981. Med andra ord två veteraner inom den svenska musikbranschen i detta svenska folk- och countryrockband som bildades 2011. Nu, tre år senare kommer bandets sjävbetitlade debutalbum.
Man anar influenser av Tom Petty, speciellt på låtar som Slip away och City lights. Även influenser av Byrds och First Edition är tydliga. Skivan är extremt skickligt framförd och musikerna är av toppklass. Men i min värld blir det lite för duktigt och perfekt, jag saknar kitsch och smaklösa inslag. Men gillar du finstämd countryrock med drag av Tom Petty gillar du nog det här också.

Annonser