! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer/songwriter

True North

True North (ep)

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Maria Lagergréen Västlund
Publicerad: 19 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tre musiker med egna karriärer har skrivit låtar tillsammans under några år, fått tillfälle att spela ihop och efter det insett att deras musikaliska mix skulle kunna vara grunden till något eget. Resultatet blev gruppen True North och en första ep bestående av fem låtar. Genremässigt placerar sig trion bestående av Eva Hillered, Patrick Rydman och Janni Littlepage i en blandning av folkrock och country med en touch av körarrangemang.
Melodierna bygger på harmonier i de tre musikernas röster och helheten ger en skön känsla och en intensiv energi. Det är tre musiker med stor respekt för varandra och för varandras musikaliska uttryck som gör detta.
Trots att skivan bara innehåller fem låtar blir det dock lite tråkigt. Jag saknar den där riktiga hiten – en dänga som fastnar i huvudet och som inte går att skaka av sig. Men i väntan på den är skivans höjdpunkt låten True North (som för övrigt mycket väl skulle kunna vara temasång till valfri halvdramatisk amerikansk tv-serie). Här finns en tydlig berättelse, en tendens av stillhet och så härliga harmonier. Att de tre turas om med soloinsatser visar verkligen vilken hög musikalisk kvalitet den här gruppen står för.

  • -->

    Annonser