! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Lelle Dahlberg

These words are true

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 20 feb 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Lelle Dahlberg är något av en doldis i musik-Sverige trots enorma succéer med flertalet guldskivor samt både platina och dubbelplatina i bagaget. Dahlberg är nämligen en mycket framgångsrik låtskrivare, mestadels för dansbandsartister såsom Lasse Stefanz, Barbados och Vikingarna. Men det är först nu som Dahlberg gör skivdebut i eget namn.
Dahlbergs röst låter lite drabbad. Vilket inte är så konstigt. Han drabbades av KOL vilket bland annat lett till en misslyckad lungtransplantation och förstört hans stämband. Men är det någon genre där det passar att låta sliten så är det väl countryn, som Dahlberg nu lämnat dansbandet för. Countryn har ju en tradition där kombinationen av slitenhet och väl valda låttexter kan ge ett lyckat resultat. Johnny Cash sista skivor är kanske det bästa exemplet. Nu sällar sig som sagt Dahlberg till den skaran.
I några låtar kan man förvisso, framför allt i kompet, få lite dansbandsvibbar. Vilket dock passar låtarna ifråga. Dahlberg har gjort en njutbar skiva där framför allt öppningsspåret These words are true sticker ut som en av skivans absoluta höjdpunkter.

Annonser