! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countryvisor

Sid Griffin

The trick is to breathe

Skivbolag: Prima Records/Border
Recenserad av: Anna Jarlén
Publicerad: 21 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sid Griffin har ett cv som imponerar. På 1980-talet var han frontfigur i The Long Ryders och på 1990-talet grundade han The Coal Porters. Däremellan har han hunnit med några soloplattor. Förutom det rent musikaliska har han även skrivit hyllade biografier om Gram Parsons och Bob Dylan.
Det var kanske på grund av sin arbetsnarkomani som han ville att det nya soloalbumet skulle spelas in i rekordfart. Sagt och gjort. Sid Griffin tog flyget till Nashville, träffade ett gäng begåvade musiker och fyra dagar senare var The trick is to breathe färdig. Och resultatet? Jovars.
Griffin är i första hand en musiker och det märks. Tyvärr. Det är ganska uppenbart att han inte har begåvats med någon vidare sångröst. Han är nästan lika nasal som Dylan och blir stundtals tröttsam att lyssna på. Om rösten lämnar en del övrigt att önska är dock låtmaterialet desto starkare. Här finns finurliga texter, coola bluegrass-arrangemang och klockrena melodislingor. Lyssna några extra gånger på Who’s got a broken heart. Det är den perfekta visan för det stundande vintermörkret.

Annonser