! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Funk

M-Rock

The Swedish airborne phunk observatory

Skivbolag: Emrikording & Entertainment
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 15 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I slutet av 1980-talet var jag gymnasist och helgenra ägnades åt pub- och krogsvängar. Under denna period som ung vuxen kom Göteborgsbandet Stonefunkers på besök och bidrog till partykänslan och dans. Sedan skildes våra vägar och jag har ibland undrat vad som hände med bandet och dess frontman Emrik. Nästan trettio år senare får jag svaret. Plötsligt landar M-Rocks album The Swedish airborne phunk observatory i min brevlåda. Funkfrälsaren Emrik Larsson återuppstår och levererar ett funkevangelium som skapar konstant rytm i kroppen.
Det är tajt, snyggt, välproducerat med nerv. Det är coolt, svettigt och det är Funk med stort F. M-Rock låter sig inspireras, han lånar, nej han rånar sina läromästare på rytmer utan att skämmas. Det är M-Rocks hyllning till 1970- och 80-talen fast med en twist av Emrik och nuet.
M-Rock leker snyggt med rymdestetik i omslaget och när funkfärjan lyfter skallrar det i väggarna och blodtrycket höjs till toppnivåer. Jag är glad att mina tavlor sitter på rejäla betongkrokar och att jag redan äter blodtrycksmedicin! Öppningsspåret Method to the madness visar verkligen en metod för en glädjefull galenskap och det fortsätter med samma fart hela vägen. Emrik själv säger att denna platta både är en sammanfattning och början på ett nytt kapitel. Det tycker jag låter som en briljant idé!

Annonser