! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country Lira Gillar

Jesse Dayton

The Revealer

Skivbolag: Bluelan Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 4 apr 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jesse Dayton är en amerikansk countrymusiker mest känd för att ha spelat gitarr för storheter som Johnny Cash, Willie Nelson och Waylon Jennings. Därtill har han samarbetat med skräckfilmsregissören Rob Zombie. Nu står Dayton dock på egna ben och är aktuell med sitt nionde album The Revealer.
Dayton står ganska tydligt med ett ben i den modernare popcountry och ett ben i den så kallade outlawcountryn. En låt som Take out the trash påminner om popcountryartisten Trace Adkins medan The Way we are andas outlaw-artisten Waylon Jennings. Men båda stilarna hålls samman av Daytons säregna röst, skickliga gitarrspel och stenhårda texter.
Jag skulle kunna räkna upp varenda låt som denna skivas höjdpunkter men försöker hålla mig. Låtar som ändå bör nämnas är Daddy was a badass, Possum ran over my grave och I’m at home gettin’ hammered while she’s out getting nailed. Stenhårda titlar på stenhårda låtar som andas så mycket country att artister som Hank Williams III, Johnny Cash och Toby Keith torde bli avundsjuka.
Dayton är som ovan nämnt mest känd för sitt samarbete med andra. Men förhoppningsvis ändras detta med denna skiva. För bättre countryplatta får man leta efter.

Annonser