! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Buford Pope

The poem and the rose

Skivbolag: Unchained
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 7 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Äntligen är kanske det ord som sammanfattar denna skiva bäst. Det var nämligen för tio år sedan som Mikael Liljeborg alias Buford Pope påbörjade arbetet med denna skiva. Som för övrigt var artistens andra. Men arbetet lades på is av olika skäl. Men nu har den alltså äntligen kommit. Och tur är väl det.
I slutet av 2015 blev jag helt tagen över vilken makalös countryplatta Kikki Danielsson gjort (Postcard from a painted lady). Nu är det redan dags att bli tagen igen. Buford Popes nya skiva påminner en del om Danielssons mästerverk. Det är country som skulle göra vilken etablerad countryartist som helst grön av avund. Texterna är knivskarpa, musiken fenomenal och rösten innehåller en kombination av pondus och ångest som förvaltar låtmaterialet mycket väl.
Det enda jag egentligen inte gillar på skivan är dess omslag. Den lovar mig en annan typ av musik (americana eller indiepop) än vad den i själva verket innehåller. I mitt fall blev det förvisso en positiv överraskning. Fast jag hade nog aldrig lyssnat på skivan baserat på omslaget om jag inte vore tvungen.
Men hur som helst … 2015 års bästa countryplatta kom sent. 2016 års bästa countryplatta verkar ha kommit tidigt, redan i januari 2016. Fast på sätt och vis skulle den ju ha kommit för redan tio år sedan. Så jag avslutar recensionen på samma sätt som den inleds. Äntligen!

Annonser