! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Nordamerikansk folkfiol

April Verch

The Newpart

Skivbolag: Slab Town Records
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 1 okt 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Inledningsvis en rivig bluegrasslåt med aningen franska inslag i harmonierna. Välspelat men saknar något eget. I följande If you hadn’t gone away sjunger April Verch med en lite pipig och aningen nasal röst. En tradjazzig men stillsam låt, också från den amerikanska södern. En aningen svag inledning men sen höjs kvaliteten på skivan tack vare mycket fina arrangemang, varierat komp och låtval och så klart en mycket skicklig violinist. Steppar gör hon också, inte helt vanligt på en folkmusikskiva varken nu eller förr men ganska kul faktiskt, dock i måttliga mängder och som rytm till andra instrument.
Newpart, som hon skrivit själv, inleds med fint stålsträngat gitarrspel av Hayes Griffin och fiolspelet är här mästerligt. April Verch kan absolut sjunga, men hennes röst är inte riktigt i min smak, ej heller de sångerna hon framför. Med ett fint undantag, vackra I heard the blue birds sing, i duett med Cody Walters som annars spelar bas och banjo med den äran.
Bäst är de lite snabbare instrumentala låtarna som inte är helt förutsägbara i sina arrangemang och allra snyggast är svenska Polska from Kumla.

Annonser