! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana-rock

Hillstrom and Billy

The neverending paint job

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 2 jun 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hillstrom and Billy såg dagens ljus 2008. Bandet startades som ett soloprojekt för sångaren och låtskrivaren Petter Hillström. I dag är Hillstrom and Billy ett kollektiv av diverse musiker, dock alltid med Petter Hillström i spetsen. 2013 barrikerade sig bandet i en gammal kyrka mitt i Sverige. Kyrkan är både bostad och studio åt Christian Kjellvander. Tillsammans har de nu gjort albumet The neverending paint job.
Skivan är mycket ambitiös. Så har den också tagit nästan två år att göra. Bandet utgår från americana och indiepop men har kryddat anrättningen med en rejäl dos vuxenrock. Resultatet är trevligt och ger inte samma trötta intryck som mycket americana i dag kan göra. Bland några av skivans höjdpunkter kan nämnas den själfulla balladen The holding, lågmält svängiga And blue mountain nights samt och låten Arising som känns hämtad från vilken independentfilm som helst.
Som helhet är skivan lite för ambitiös (läs pretentiös) och välpolerad för att riktigt fungera för mig. Men gillar man artister som Neil Young och Pavement har man mycket att hämta här.

Annonser