! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkcountrypop

Northern Indians

The great escape

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 4 okt 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Northern Indians är en duo bestående av Josef Eriksson och John Andersson. The Great Escape är deras skivdebut. Genre? Ja, det är inte helt lätt att artbestämma, men folkcountrypop kanske fungerar? För visst är countryns vemod fundamentet som bandet vilar på. Men samtidigt ger de poppiga refrängerna livslust. Kanske är denna hybrid av glädje och sorg ett soundtrack för livet i Norrbotten? Eller varför inte för livet självt, oavsett var man än befinner sig?
Första singelsläppet Talk to me är en upptempolåt som smakar Tom Petty. Den har klar möjlighet att hamna på radiostationernas spellistor. Just like Tokyo visar duons mer avskalade sida med gitarr och sång.
The great escape håller lika god klass som många andra skivor som rör sig i genren, men samtidigt är konkurrensen i bruset stenhård. Allt är liksom lika bra, om ni förstår hur jag menar. Hur blir man bäst? Eller i alla fall uppmärksammad och spelad?
Svenska texter i stället för engelska skulle tilltala mig. Att få höra riktiga berättelser på modersmålet snarare än på engelska som inte alltid funkar så bra uttalsmässigt. Det borde vara bättre att vara en stor fisk i en liten sjö, än en liten fisk i en stor. Northern Indians får gärna motbevisa mig. Jag hoppas det, för gillar man genren borde man också gilla The great escape.

Annonser