! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Sentimental country

Jimmy Webb

Still within the sound of my voice

Skivbolag: Entertainment One/Naxos
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 18 dec 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jimmy Webb är en flerfaldigt belönad musiker med flera framgångsrika skivor bakom sig. Han är dock kanske mest känd som låtskrivare och har skapat hits åt bland andra Glen Campbell (Wichita lineman, Galveston och By the time I get to Phoenix), Highwayman (Highwayman) och Waylon Jennings (MacArthur Park).
Nu är han dock aktuell som sångare igen. Men han är inte ensam. Till sin hjälp har han en hel hop kända musiker, som exempelvis Rumer, Brian Wilson, Amy Grant och Carly Simon. Tillsammans har artisterna återuppväckt Webbs låtskatt och gjort nyinspelningar av hans gamla hits.
Första låten, svängiga Sleepin’ in the daytime med Lyle Lovett, är en av skivans bästa spår. Det finns ytterligare två spår jag tagit till mitt hjärta, nämligen de gamla Glen Campbell-hitsen Where’s the playground, Susie med Keith Urban och Honey, come back med Kris Kristofferson.
Jimmy Webb brukar ganska ofta, i mitt tycke, bli alldeles för sentimental. Texterna är i regel fantastiska men musiken dryper av sirap och tårar. Vilket inte är ett fel i sig men för många dylika sånger på rad får mig nästan att somna. Detta är synd för alla inblandade gör bra ifrån sig. Men låtarna känns lite för likadana och mina öron går vilse i sirapsträsket.
Alla fantaster av sentimental country har mycket att hämta här. Jag hade dock gärna sett lite mer variation bland låturvalet.

Annonser