! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country/folk

Will Kimbrough

Sideshow love

Skivbolag: Daphne/Rootsy.nu
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 3 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Will Kimbrough har hållit sig på hemmaplan under 2013. Spelningar hemma i USA i snitt var tredje dag, och medverkan på album med Jimmy Buffett, Willie Sugarcapps, Amy Black, Brigitte DeMeyer och Robbie Hecht. Kimbrough är medkompositör till Gypsy train från Willie Sugarcapps album, en låt som Grammy-nominerades.
Att Will Kimbrough alls hunnit färdigställa sin egen skiva Sideshow love är ett under. Skivan är ett av alla dessa kreativa verk som i mycket betalats via fans, genom tjänsten Kickstarter. Nu finns skivan slutligen även i Sverige, via Rootsys försorg. Och det är ett välkommet återseende av en låtskrivare och artist som jobbar en bit från det allra intensivaste strålkastarljuset. Att såna som Emmylou Harris, Guy Clarke och Steve Earle håller Kimbrough högt förvånar föga.
Han är en mästerlig gitarrist tillika berättare. Här i dussinet snyggt snidade sånger om eviga teman som kärlek och hjärtats affärer. Det gör Kimbrough minst lika bra som när han tog sig an samhällskritik på 2006 års Americanitis.

Annonser