! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Strängbriljans Lira Gillar

I’m With Her

See you around

Skivbolag: Rounder Records
Recenserad av: Pierre Eriksson
Publicerad: 16 feb 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För tre år sedan vallfärdade jag från Västkusten till Uppsala för att höra relativt nybildade supertrion I’m With Her på Folkmusikgalan. Jag ska inte säga att jag åkte hem besviken, men ändå förvånad över hur tråkig och ganska intetsägande jag upplevde spelningen. Tre så fantastiska artister – Aoife O’Donovan, Sarah Jarosz och Sara Watkins – borde ha levererat något mycket mer spännande än de gjorde där.
Därför är det så mycket roligare att när trions debut­album nu äntligen släpps är det precis så bra som det borde vara. De tre är ju inte bara fenomenala instrumentalister, utan har även visat var och en på sitt håll att de kan skriva kreativ och utmanande musik. Och när de tre nu sjunger tillsammans på ett helt album låter det som om de inte gjort annat – stämsången är enastående. Trions klara röster kompletterar varandra på ett imponerande och naturligt sätt.
De tre har alla bidragit med gitarrspel på albumet, och det är även gitarren – såväl akustisk som elektrisk – som skapar grunden på vilket resten av det musikaliska byggnadsverket vilar. Sedan läggs lager på lager omsorgsfullt med banjo, mandolin och fiol, men också någon enstaka ukulele, piano och synt.
Det är modern strängmusik som står stadigt på en grund av bluegrass och folkmusik som blickar in i framtiden. Som vågar ta nya vägar och framförs med en spelglädje, nyfikenhet och självklarhet som är såväl beundransvärd som medryckande. I maj kommer de till Stockholm, jag gissar att det kommer bli makalöst bra den här gången.

Annonser