! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countrydoftande rock

Sister Speak

Rise up for love

Skivbolag: Sister Speak/Hemifrån
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 17 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Från San Diego kommer bandet Sister Speak. De har nyligen albumdebuterat med skivan Rise up for love som fått mycket uppmärksamhet, främst i hemtrakten. Låten Chicago dream, en av skivans bästa, har blivit något av radiohit runtom i södra Kalifornien. Lustigt nog har bandets nyckelmedlemmar, frontfiguren Sherri-Anne och trumslagerskan Lisa Viega, sina rötter i Kanada. Men det är i San Diego bandet börjar göra sig ett namn. Frågan är nu om Sisters Speak kan slå på andra håll?
Bandet har ett ganska unikt sound som kombinerar 1990-talets kvinnliga rockartister som Alanis Morissette och Meredith Brooks med countrydoftande finsång såsom Dixie Chicks. Det är ett trevligt sound som har alla förutsättningar att slå bredare än det gjort hittills.
Förutom Chicago dream saknar skivan visserligen några givna hitsinglar men det finns mängder av trevliga låtar som exempelvis Honestly, titelspåret och Mountain song. Hela albumet ger en 1990-talskänsla som lustigt nog inte känns unken utan fräsch.
Jag hoppas verkligen att Sister Speak når bortom San Diego-området. De är tillräckligt duktiga och originella för att göra det. Därtill hoppas jag verkligen att de släpper en till, minst lika bra, skiva.

Annonser