! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country Lira Gillar

Kikki Danielsson

Postcard from a painted lady

Skivbolag: Capitol
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 22 nov 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hur gick det här till? Kunde jag verkligen ha missbedömt allt så mycket? När jag hör namnet Kikki Danielsson tänker jag osökt på låtar som Papaya Coconut, Dag efter dag, Sången skall klinga och Bra vibrationer. Den förstnämnda låten är visserligen något av en guilty pleasure men de andra är verkligen inte min kopp te. Ej heller den erbarmliga filmen Sean Banan: Inuti Afrika där hon medverkar. Jag visste någonstans att Kikki även gör country men mina fördomar gjorde att jag valt att inte ta del av det.
Men så kommer det här. Redan öppningsspåret Sideways in the driving rain knockar mig. Detta är en countrylåt som Loretta Lynn eller Heather Myles drömt om att få göra. Ja, egentligen gäller det alla låtar. Sulo Karlsson har skrivit eller delskrivit allihop och det är kort sagt underbara countrypärlor. Jag skulle egentligen vilja nämna allihop men åtminstone Country fable, Good life och Hard country landar extra väl i mitt hjärta. Möjligtvis är Stay away from the blue bayou albumets enda svaga låt men det väljer jag att bortse ifrån. Det är säkert bara dragspelet som ger mig dansbandsvibbar och väcker fördomarna i mig.
Förmodligen grundas min eufori kring skivan delvis i min fördomsfulla bild av Kikki Danielsson. Nu blev jag golvad. Lyssna och bli det ni också. Jag vågar drista mig till att detta är en av 2015 års bästa countryskivor.

Annonser