! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vill du höra en stjärna?

Johnny Cash

Out among the stars

Skivbolag: Columbia/Sony
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 24 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det rensas ut på hyllorna. Här en Johnny Cash-skiva med inspelningar från 1981 och, främst, 1984, uppiffade med några pålägg gjorda i fjol.
Inte lika översvallande som många av de senare American Recordings-inspelningarna då Rick Rubin såg till att Cash fick skägget ur brevlådan och rullade i gång sin karriär igen på ålderns höst. Men ej heller lika standardlunkande som en del annan Cash från det tidiga 1980-talet, detta underliga decennium då många countryartister gick vilse.
Johnny Cash hade dessutom gått vilse i pillervallan. Skivor spelades in, skivbolaget struntade i att släppa dem. En nedåtgående spiral, som Hurt-kompositören Trent Reznor uttryckte det.
Outgivet material som upptäckts i efterhand och fräschats upp för utgivning – klart att det blinkar varningslampor. Dock rymmer just Out among the stars tillräckligt mycket som talar för att albumet ska få klart godkänt.
Duetterna med Waylon Jennings och frun June Carter Cash är trevliga att få höra, till exempel. Ibland blir det sentimentalt i överkant, och den som är allergisk mot barnkörer bör undvika låten Tennessee.
Cashen måste ut, eller är det in?

Annonser