! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Countrypop

Puss N Boots

No fools, no fun

Skivbolag: Blue Note/Universal
Recenserad av: Anna Jarlén
Publicerad: 17 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ordet hobbyband får vissa att rynka på näsan. Men det finns faktiskt undantag som bekräftar regeln. Puss N Boots började som ett kreativt projekt i syfte att lära sig spela nya instrument, men utvecklades så småningom till något mer och nu ger gruppen ut sitt första album. Bandet består av Sasha Dobson, Catherine Popper och Norah Jones. Den sistnämnda är förmodligen den som är mest känd för den svenska publiken sedan tidigare.
Debutalbumet No fools, no fun är väl sammanhållet men har ändå en kittlande spännvidd. Här finns smarta popdängor som Always, låtar med ett jazzigare anslag som You’ll forget me och klockrena countryvisor som GTO.
Covern på Neil Youngs Down by the river går inte heller av för hackor. Tjejernas röster passar fint ihop, men deras respektive särart gör att låtarna får olika laddning. Jones släpiga stämma bjuder på härligt gung, Poppers raspighet river gott i öronen och Dobsons jazzmjuka röst är som en välanvänd snuttefilt.
Gillar du Dixie Chicks eller svenska Cookies N Beans kommer du definitivt att uppskatta Puss N Boots. Det är enkel och smart countrypop som är skapad i goda vänners lag.

Annonser