! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Sturgill Simpson 

Metamodern sound of country music

Skivbolag: Rootsy/Warner
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 9 okt 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

”New age outlaw country? Well, I guess it beats working.” Sturgill Simpson har lyfts fram som något av countryns nya räddare. Han hyllas i tunga tidningar och jämförs med outlaw-sångare som Merle Haggard, Willie Nelson, Waylon Jennings och Billy Joe Shaver. Själv tar Simpson naturligtvis saken med ro.
Den 35-årige sångaren och låtskrivaren från Nashville har lånat titeln till sitt andra album från Ray Charles klassiker Modern sounds in country and western – och precis som i albumtiteln skruvar han till det snyggt i sina låtar. Likheterna med nämnda outlaws är aldrig skymmande eller besvärande. Han sjunger om ett life of sin men gör det med trovärdighet, trots att han tydligen hämtar sin mesta näring i böcker, filmer och vetenskapliga tidskrifter.
Som grädde på moset gör Sturgill Simpson en urläcker countryballad av 80-talshitten The promise (någon som minns gruppen When in Rome?).
Dave Cobb har producerat och gör ett strålande jobb. Så har han också jobbat med alla från Jason Isbell till Lindi Ortega. Jag storgillar det han gjort med Simpson.

Annonser