! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer/songwriter

Jimmy Nordin

Living on earth is not easy

Skivbolag: Indy505
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 15 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jimmy Nordin har en brokig men intressant bakgrund. Bland annat flerfaldig svensk mästare i kulstötning samt svensk mästare i tyngdlyftning i lag-SM. Därtill en fylleskandal i bagaget som han öppenhjärtigt berättar om i sin bok Fram till EM-skandalen.
På senare tid har Nordin satsat på musiken och har tidigare släppt ep:n Gabriel och fullängdaren My life. Nu är han aktuell med nya skivan Living on earth is not easy.
Jag kan genast konstatera att Nordin blir bättre för varje skiva. Gitarrspelet blir allt säkrare och melodierna allt vassare. Själva texterna har också utvecklats. Dessvärre har skivan även några svagheter. Den största är i mitt tycke engelskan. Egentligen har Nordin en bra röst som påminner en del om Neil Youngs lugnare stunder. Men det engelska uttalet vacklar. Munspelandet likaså.
Jag hoppas att Nordin testar att skriva låtar på svenska. På så vis kan han kanske undvika vissa plattityder. Jag tror dessutom att hans röst lämpar sig bättre för svenska texter. Likaså önskar jag mindre munspel. Ändå finns det mycket potential som verkligen kan bli något mycket intressant längre fram.

Annonser