! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Trombonledd kvartett

Karin Hammar 4 Fab

Imprints

Skivbolag: Redhorn Records
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 25 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Karin Hammar är en av landets främsta och flitigast anlitade trombonister. På den här egenproducerade kvartettplattan samarbetar hon med gitarristen Max Schultz, basisten Niklas Fernqvist och trummisen Fredrik Rundqvist.
Åtta original av Hammar samsas fint med Milton Nascimentos fina Vera Cruz, tveklöst ett av skivans bästa spår, och Stevie Wonders Overjoyed.
Hammar är njutbar att höra, med fin ton och kontroll. Hennes solon är inga äventyrligheter, hon uttrycker sig i välvalda och mjuka figurer. Som komponist har hon öra för både goda melodilinjer och spännande harmonik.
Max Schultz grundton är bluesen, vilken ofta fungerar fint här. Däremot kan jag tycka att det där fusion- eller bluesrockartade hänget känns lite apart i sammanhanget. Bättre då när han spelar akustisk gitarr med en renare och mer okonstlad ton, som i såväl det fina titelspåret som i den underbart böljande Vera Cruz.
Som komp fungerar gitarrtrion utmärkt, med Schultz elegant följsamma ackordspel till Fernqvists och Rundqvists milt framdrivande och inkännande spel.

Annonser