Skivrecension

Greetings From Möllevången
Bluegrass

The Original Five

Greetings From Möllevången

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Mette Carlbom
Publicerad: 24 jun 2014

Dela den här recensionen:

Bluegrass är när den är som bäst ren livsglädje. Enkelt, stökigt och nära hjärtat. På små och stora scener runt Möllevången i Malmö har The Original Five spelat i flera år. De jammade bluegrass på en pub i Folkets Park varje onsdag under två år. Med skivan Greetings from Möllevången sprider de nu sin musik till resten av landet.
För det här är tvättäkta bluegrass, de försöker inte göra något mer eller något nyskapande. Samtidigt spelar de fiol, banjo, mandolin och dobro som om de aldrig gjort något annat och framförallt som att de alltid spelat ihop.
Men det som jag kan sakna är Nina Christensens röst. Hon sjöng på deras ep Sweet dreams och hade behövts för att bryta av. Även om de klarar sig bra utan henne hade det gjort skivan ännu bättre om hon också här hade fått vara med på ett hörn.
Men det är egentligen bara en parentes. För Greetings from Möllevången är just bluegrass när den är som bäst. Enkelt, stökigt och nära hjärtat. Rekommenderas inte bara för den som gillar bluegrass, utan för alla som gillar musik överhuvudtaget.


Fler recensioner

Annonser