! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

The Grahams

Glory bound

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 13 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Countryduon The Grahams består av Alyssa och Doug Graham och albumdebuterade 2013 med Riverman’s daughter. Nu är det dags för deras andra skiva. Denna gång lämnar de floden till förmån för rälsen. Temat på deras nya skiva är nämligen tåget. I samma veva som de släppte detta album kom även deras dokumentärfilm Rattle the hocks som handlar om kopplingen mellan gammal amerikansk rootsmusik och järnvägen.
Paret Graham kan sina rötter såsom Woody Guthrie och Bob Dylan, men med en modern countrytouch. Denna kombination gör skivan Glory bound till en riktig njutning. Dylans eko hörs tydligt i deras låt Blow wind blow. Men allra bäst blir det när de gör sin egen moderna variant av amerikansk rootsmusik såsom Glory bound, Kansas City och Gambling girl.
Skivan har ett par svagare låtar som gör att detta inte är en fullpoängare. Men det är bra nära. Countryfantaster världen över torde bli nöjda med Grahams andra skiva. Jag är det definitivt. Nu ska jag söka upp både deras dokumentär samt första skiva.

Annonser