! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Hayseed Dixie

Free your mind, and your grass will follow

Skivbolag: Hayseed Dixie Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 3 aug 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hayseed Dixie har släppt ett protestalbum. Det var en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva. Bandet slog igenom 2001 med en skiva där de stöpte om AC/DC-låtar i frenetiska bluegrass/countryversioner. Sedan har det fortsatt med en skiva Kiss-låtar och massvis av andra coverskivor. Men efter 13 skivor och en ep har bandet på sistone känts lite trött. Det var länge sedan deras coverversioner var nyskapande. Fram tills nu.
På Free your mind, and your grass will follow har bandet plötsligt blivit politiska. De har botaniserat bland olika så kallade frihetssånger och har sedan stöpt om bland andra Bob Marleys Buffalo soldier, Elvis Costellos Oliver’s army och Michaels Jacksons Black or white på sitt högst egna sätt.
Gällande Hayseed Dixie så vet man vad man får. Fast så här inspirerande och hungriga har jag inte hört bandet sedan de släppte sina tre första skivor. Om förra albumet Hair down my grass lät rutinmässigt och trött är det helt andra toner här. Förmodligen beroende på att skivan har en röd (och viktig) tråd. Sammanfattningsvis Hayseed Dixies bästa skiva på tio år. 

Annonser