! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Bluegrass/folk

Willie Watson

Folksinger vol 2

Skivbolag: Acony Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 sep 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Gillian Welch och David Rawlings stöttar Willie Watson genom att släppa hans skivor på sin etikett Acony Records. Watson är ex-medlem tillika en av grundarna av bandet Old Crow Medicine Show och har sina rötter i old time-scenen. Folksinger vol 2 är uppföljaren till den första volymen med samma titel  – mannens solodebut – som släpptes 2014. David Rawlings har producerat även denna skiva –  han ligger bakom flera av Old Crow Medicine Shows produktioner – och spelat in den på analoga tejper i Nashville, Tennessee.
Sångerna är hämtade från den nordamerikanska folkmusikskatten, med nummer som John Henry, Take this hammer och det första publika smakprovet Samson and Delilah. Willie Watson spelar gitarr och banjo och sjunger låtarna som vore det den mest naturliga sak i världen, trots att han är född 1979 – långt efter att de här sångerna fick sin form.
Gillian Welch, Old Crow-medicinaren Morgan Jahnig, Punch Brothers-medlemmen Paul Kowert och gospelkvartetten The Fairfield Four bidrar även de med sin musikalitet till att göra Folksinger vol 2 så övertygande och avslappnat rättfram.

Annonser