Skivrecension

Fly north
Jazz

Jan Gunnar Hoff

Fly north

Skivbolag: Losen Records/Plugged
Recenserad av: Carl Magnus Juliusson
Publicerad: 17 nov 2014

Dela den här recensionen:

På Fly north möter vi den norske pianisten Jan Gunnar Hoff i sällskap med några av den nordiska jazzscenens stora namn: Arve Henriksen på trumpet och sång, Anders Jormin på kontrabas och Marilyn Mazur på trummor och slagverk.
Hoff står för kompositionerna. Och flera av dem, inklusive titelspåret, går även att höra på pianosolo-skivan Living från förra året.
Fly north är en fin och stämningsfull skiva, lite vemodig i sitt uttryck, alltid lyrisk och klar i melodi-insatserna och samtidigt svängig. Den innehåller många fina melodier som sätter sig redan efter en lyssning.
Producerad är den av Hoff tillsammans med Arve Henriksen, som på flera ställen verkar ha satt sin karaktäristiska prägel på ljudbilden. Några soundmässiga avstickare finner man i låtarna Sacrifice och den lite råare Spheres som samtidigt öppnar upp och breddar helhetsintrycket av skivan.
Fly North är kanske inte en inte så dum uppmaning ändå – om det som i det här fallet innebär ett tillfälle att få lyssna på något av kanske det bästa den nordiska jazzen idag har att erbjuda i fråga om melodi och harmoni.

-->

Fler recensioner

Annonser