! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Österrikisk öken-americana

Son Of The Velvet Rat

Dorado

Skivbolag: Fluff & Gravy Records
Recenserad av: Susanne Holmberg
Publicerad: 14 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Son Of The Velvet Rat är en duo som även privat är ett par. Georg Altziebler och Heike Binder har har haft stora framgångar i hemlandet Österrike men är nu bosatta i Joshua Tree, Kalifornien. Dorado är deras sjätte album.
Desert noir har deras musik kallats. Georges sångröst är visserligen hes som efter en dag i öknen, men annars vet jag inte …
Visst det är en melankolisk ton över denna americanainspirerade duo. Samtidigt finns en smått romantisk air över en del spår. De flesta låtarna drivs fram i en stilla lunk av soft halvakustisk americana. Ballader som går att dansa tryckare till. Samtidigt är det lite lagom oslipat. Sättet att sjunga är ingen skönsång utan har en berättande stil, påminnande om Leonard Cohen eller Mark Knopfler. Det personliga och nära tilltalet i text och sång gör att skivan aldrig känns så släpig som den egentligen är.
Den rustika amerikanska känslan förstärks av Heike Binders dragspel och orgel samt av gästmusiker på fiol och blåsinstrument. Och emellanåt tar ”plyschråttans son” ut svängarna i mer rockiga och moderna versioner. Jag menar, någon gång ska det väl skina igenom att de kommer från Europa.

Annonser