! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Lågmält låtspel

Josefina Paulson & Jonas Åkerlund

Dag och natt

Skivbolag: NuTrad
Recenserad av: Gunder Wåhlberg
Publicerad: 8 okt 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Josefina Paulson, på nyckelharpa, och Jonas Åkerlund, på fiol och andra instrument, fortsätter sitt sirligt flödande samspel på denna deras andra gemensamma skiva.
De är båda skickliga och välrenommerade folkmusiker och hemmastadda i olika repertoarer och spelstilar. I sina låtar har de en stark känsla för hur deras samspel med varandra ska utformas.
De har genom turnéer och spelverksamheter stor erfarenhet av att professionellt spela samman med många olika folkmusiker, vilket ger bredd åt deras eget samspel.
På sin skiva har de ett varierat låtinnehåll med folklig traditionsmusik, främst från Mellansverige. I flera fall är låtarna sammanförda till långa stämningsfulla stycken. Deras skiva domineras inte av häftiga stämmor och rörelser utan de arbetar sig stilsäkert in i låtarnas ofta lugna karaktär.
Det finns en långsamhetens magi i deras låtspel på skivan som inbjuder till ett inträngande lyssnande. Vid sidan av mer eller mindre välbekanta traditionslåtar spelar de också eget material som lyfter fram deras eget komponerande.

Annonser