! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana från Spanien Lira Gillar

Joana Serrat

Cross the verge

Skivbolag: Loose Music
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 13 sep 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Joana Serrat är en 33 år gammal singer-songwriter från Vic utanför Barcelona. Cross the verge är hennes tredje album med självkomponerad americana och spelades in i Kanada, under ledning av producenten Howard Bilerman, före detta trummis i Arcade Fire.
Bilerman har hjälpt till att skapa ett eteriskt skimmer kring Serrats sånger (med klingande gitarrer, steelgitarr, autoharp, ensligt piano och änglakörer). Det är sånger vars huvudteman är saknad och livets ovisshet.
Serrats drömska röst drar lyssnaren till sig, gör en till en anförvant, en förtrogen. Det spelar ingen roll att hon överlåter sjungandet till Ryan Boldt (Deep Dark Woods) på Black Lake, och bara sjunger med på omkvädet. Resultatet är detsamma.
Spåren är varierade, melodiösa, trolska. Lätt dramatiska och till och med lite udda, och ledsagade av Serrats akustiska gitarr och en säker, stadig rytmsektion.
Här och var kan man tydligt skönja Serrats förebild, Neil Young, både i de mer akustiska spåren, som Flags, Lover och titelspåret, och på den rockigare americanan: Tug of war, med sina ringande, distade gitarrer, och Desert valley.

Annonser